Tokaj-Hegyalja 27 településének vezetője, képviselője vehette át a 2024-es évi Polgármesterek Borát, amelyet idén is a május 31-e és június 2-a között megtartott Tokaji Bornapokhoz igazítottak.

A XXX. Nemzetközi Nemzetiségi és Töltött Káposzta Fesztivált május 18-án rendezték meg Rátkán. A hagyományos töltött káposzta főzőverseny mellett egész nap programokkal várták az érdeklődőket.

  • Galéria:

A viharos szél miatt január 7-e éjfélig 10 fakidőlésnél, valamint 2 lakóházban és egy építményben bekövetkezett káresetnél avatkoztak be a vármegye tűzoltói – olvasható a katasztrófavédelem weboldalán.

Aszfaltozási munkálatok miatt forgalomkorlátozásra számíthatnak a közlekedők 2023. november 12-én, vasárnap a 37-es számú főút mezőzombori körforgalmú csomópontjában és térségében, november 14-én, kedden pedig a Bodrogkeresztúr-Tokaj közötti mellékúton – olvasható az utinform.hu weboldalon.

A Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokat október 6-8. között rendezték meg, amely hazánk egyik legrégebbi szüreti eseménye, hisz 1932 óta ünneplik. A célja többek között a város kulturális hagyományának ápolása és a világörökségi terület sokszínű közösségi értékeinek bemutatása.

Rézsűcsúszás miatt, az országos közút állagmegóvása érdekében úgynevezett szádolási, vagyis védfal építési munkát végeznek a szakemberek a Bodrogkeresztúr-Tokaj összekötő úton – tájékoztatta szerkesztőségünket a Magyar Közút.

Közel negyven új autóbusszal frissíti a Volánbusz Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei flottáját: 2 darab Volvo 8900, 5 darab Credobus Econell 12 típusú szóló és 32 darab Credobus Econell 18 Next típusú csuklós autóbusz állt forgalomba a térségben az elmúlt hetekben. A nettó 3,8 milliárd forint értékű új beszerzésnek köszönhetően a járműállomány közel 10 százaléka megújult. A csuklós flotta csaknem háromnegyedét már új autóbuszok alkotják.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Önkormányzata első alkalommal hirdetett népdalversenyt. Az első forduló területi megmérettetés egyik helyszíne Szerencsen, a Rákóczi-vár színháztermében volt július 19-én. A vármegyei döntőt szeptember 21-én tartják Miskolcon.

További cikkeink …

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.