Oktatás - Nevelés

A Szerencsi Szakképzési Centrum a Szerencsi Tankerületi Központtal közösen rendezett pályaorientációs konferenciát február 3-án, melynek a Szerencsi Középiskolai Kollégium konferenciaterme adott otthont.

A járványügyi helyzetre tekintettel a programot két csoportban tartották meg. Az eseményen Szabó Árpád tankerületi igazgató köszöntötte a megjelent általános, illetve szakképző iskolák vezetőit. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő, aki a pályaválasztás és a továbbtanulás fontosságát emelte ki beszédében.

Bukta Márta főigazgató © Fotó: Szerencsi Szakképzési Centrum

Ezt követően Bukta Márta főigazgató tartott pályaorientációs és beiskolázási tájékoztatót és ismertette az új szakképzési struktúrát. Mint mondta, az előző tanévben átalakult a szakképzés szerkezete. A szakképző intézményeknek ma már két iskolatípusa van: a technikum és a szakképző iskola. A konferencián Rubi Zsoltné kancellár a szakképzési ösztöndíjrendszerről adott felvilágosítást.

Elhangzott: Technikumban, nappali rendszerű oktatásban minden tanuló az első időszakban általános, a mindenkori minimálbér 5%-ának megfelelő ösztöndíjra lesz jogosult, ami jelenleg havi 8.050 forint. A szakképző iskolák 9. évfolyamán ez a mindenkori minimál-bér 10%-ának megfelelő ösztöndíjat jelent, ami jelenleg 16.100 forint minden tanuló számára. Magasabb évfolyamokon, a nappali képzésben tanulók teljesítményük alapján részesülnek ösztöndíjban, amit tanulmányaik előrehaladtával munkabér válthat fel. Ezt követően a Szerencsi Szakképzési Centrum mind a 7 iskolája bemutatkozási lehetőséget kapott, majd az esemény állófogadással zárult.

A rendezvény a GINOP-6.2.3-17-2017-00034 azonosítószámú „A szakképzési intézményrendszer fejlesztése a Szerencsi Szakképzési Centrumban” című pályázat részeként valósult meg.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.