Oktatás - Nevelés

Elstartolt május 2-án reggel 9 órakor a 2022-es tavaszi érettségi időszak. A koronavírus-járvány miatt két év kihagyás után ismét megtartják a szóbeli vizsgákat.

Az érettségizők első nap magyar nyelv és irodalomból adtak számot tudásukról. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint 1162 helyszínen mintegy 114 700-an érettségiznek.

Első feladatnak a középszinten érettségizők egy tisztán nyelvészeti szöveget kaptak. A diákoknak egy 1999-es szótár előszavát kellett elolvasniuk, majd szövegértési feladatokat kellett megoldaniuk. Az első feladatsor második részében a tanulók két szövegalkotási feladat közül választhattak: diákönkormányzati tagként osztálykirándulásokról forgalmazhattak meg hozzászólást vagy iskolai memoriterekről írhattak érvelést.

A középszintű feladatsor második részében szintén két feladat közül választhattak a diákok: vagy egy megadott művet elemeznek, vagy két művet/műrészletet hasonlítanak össze. A tanulók ennél a résznél egy Szabó Magda-novellát, egy ismert Janus Pannonius-költeményt és egy Juhász Gyula-verset kaptak.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.