Oktatás - Nevelés

A matematika írásbelikkel folytatódtak május 3-án országszerte az érettségi vizsgák. A tantárgyból mintegy 69 ezren középszinten, több mint ötezren pedig emelt szinten vizsgáztak.

A matematika középszintű írásbeli vizsga 180 percig tartott. A diákok először az I. (45 perc), majd a II. feladatlapot (135 perc) oldották meg, a feladatlapokon belül a rendelkezésükre álló időt tetszés szerint oszthatták meg az egyes feladatok között, és a megoldás sorrendjét is meghatározhatták.

A 10-12 feladatot tartalmazó I. lap az alapfogalmak, a definíciók, az egyszerű összefüggések ismeretét volt hivatott ellenőrizni. A II. feladatlap két részre oszlott. Az A jelű rész három feladatot tartalmazott, a feladatok egy vagy több kérdésből álltak. A B jelű rész három, egymással megegyező pontszámú feladatból állt, amelyek közül a vizsgázó választása szerint kettőt oldhatott meg, és csak ez a kettő értékelhető.

A matematika emelt szintű írásbeli vizsga 240 perces volt, s szintén két részből állt. A megengedett segédeszköz – közép- és emelt szinten is – a függvénytáblázat (egyidejűleg akár többféle is), a szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológép, a körző, a vonalzó és a szögmérő volt. Az érettségi dolgozatok javítása és értékelése központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.

A vizsgák szerdán a történelem írásbelikkel folytatódnak.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.