Oktatás - Nevelés

A Szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikumban is megtartották szeptember 1-jén a ünnepi tanévnyitó ünnepséget. A diáksereget Gaszperné Tilman Edina, az intézmény új igazgatója köszöntötte.

„Kezdődik az iskola, kezdődik újra a tanulás, amely néha egyszerűnek, néha teljesíthetetlen elvárásokkal telinek tűnik, de mindig szem előtt kell tartanotok, hogy minden lépés közelebb visz ahhoz a célhoz, amit kitűztetek magatok elé. Egy célért mindig küzdeni kell, a küzdelem pedig mindig nehéz, de lehet az ember közben boldog. A Jóisten mindenkit céllal hív életre. Mindenkinek van egy álma, fejtsétek meg, fejtsük meg együtt. Mi pedagógusok segítünk nektek ebben, ezért vagyunk itt. Ezek között a falak között ti vagytok a főszereplők, életetek legfontosabb, és talán legszebb időszakát töltitek itt. Gyűjtsetek itt annyi tudást, ismeretet, tapasztalatot és tanácsot, amely felkészít benneteket innen kilépve az életbe. Görbe László atya, a Budapesti Szent Margit Gimnázium egykori igazgatója egyszer ezt mondta: a gyémántot gyémánttal csiszolják, az embert emberrel” – mondta az igazgató.

Szarvas Péter plébános beszéde és a diákok verses produkcióját követően kezdetét vette az első osztályfőnöki óra. Az ünnepségről a Szerencsi Hírek szeptemberi számában részletesen is beszámolunk.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.