Oktatás - Nevelés

A Szerencsi Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szeptember 1-jén a református templomban nyitotta meg az új tanévet. Az istentiszteletet Czetőné Hegedűs Aranka tartotta, aki szeptember 1-től intézményi lelkész állást tölt be az iskolában.

A diákokat a tanévre választott igével köszöntötte: „Azt az embert, aki féli az Urat, oktatja őt, hogy melyik utat válassza” (Zsolt. 25:12) Felhívta a tanulók figyelmét, hogy a következő időszakban mindenkire sok új feladat vár, amelyek megfelelő hozzáállással és Isten segítségével eredményesen megoldhatók.

A diákok műsora után az iskola vezetése a nyakkendők felkötésével fogadta rákóczis diákká a 68 elsős tanulót, majd az intézmény igazgatója Ráczné Váradi Éva szeretettel köszöntötte az 530 fős tanulósereget. Arra kérte őket, hogy igyekezzenek minden élethelyzetből a lehető legjobbat kihozni, kitartóan küzdjenek meg a kihívásokkal, ne kifogásokat, hanem megoldásokat keressenek, legyenek elégedettek és hálásak, hiszen az Úrnak terve és célja van mindenkivel ott, ahol éppen van. Valamennyien hálásak azért, hogy még ebben a tanévben elkezdődik az intézményben az a 710 milliós beruházás, amely során megújul az épület energiaellátása, amire most éppen a legnagyobb szükség van.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.