Oktatás - Nevelés

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikum három diákja bejutott a Langwest Országos Tehetségkutató Tanulmányi angol nyelvi verseny döntőjébe. A végső megmérettetést szeptember 2-án tartották Miskolcon.

A Langwest Nyelvi Központ az idén, 26. alkalommal rendezte meg a hagyományos országos tehetségkutató tanulmányi versenyét angol és német nyelvből általános valamint középiskolás diákok részére két fordulóban. Céljuk a tehetséges gyerekek megismerése és versenyzési lehetőség biztosítása számukra. Ez az erőpróba nemcsak kihívást és nyilvános sikert, de a legjobbaknak értékes jutalmakat, nyelvvizsgát is jelentett.

(Balról jobbra: Marsi Benjámin Márk, Fazekas Bence Aurél, Géczi Lili Anna és Jurák Józsefné. Fotó: magánarchívum)

A szerencsi gimnáziumot három lelkes angolos diák képviselte, Géczi Lili Anna, Fazekas Bence Aurél és Marsi Benjámin Márk. Mindhárman a 11/A osztály tanulói. Felkészítő tanáruk és osztályfőnökük Jurák Józsefné volt.

„A verseny összetett volt, az írásbeli fordulót az előző tanév végén bonyolították le, a hallott szövegértést a nyári szünet utolsó napjaiban, a szóbeli megmérettetésre pedig szeptember 2-án került sor. A versenysorozatba országos szinten közel 100 diák jutott be. A három részfeladat pontjait összesítették, majd kihirdették a várva várt ranglistát. Örömmel és büszkeséggel tölt el bennünket a tanulóink által elért eredményük. Lili az országos döntőben a 7. helyen végzett, Bence a 6. helyet hozta el, míg Benjámin kiemelkedő teljesítményével a 2. helyen végzett. Kimagasló eredményükkel a gyermekek megszerezték a szóbeli angol nyelvvizsga bizonyítványt. Szívből gratulálunk mindannyiuknak! Köszönjük a befektetett energiát, további tanulmányaikra, életükre, kérjük a Jóisten bőséges áldását” – tájékoztatta szerkesztőségünket Jurák Józsefné.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.