Oktatás - Nevelés

Városunkban korábban négy csoport működött, azonban a demográfiai hullám csökkenése miatt ez háromra csökkent. Most viszont újra szükségessé vált, hogy visszaálljon a régi rend.

Az utóbbi években sokan megkeresték a Szerencsi Óvoda és Bölcsőde vezetőségét és a város képviselőit, hogy a létszámbővítés mellett szólaljanak fel. Kecskésné Nagy Edit főigazgató arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a kéréseknek eleget téve az új csoport a tervek szerint a fejlesztői szobában fog helyet kapni, amit a nyár végére teljes mértékben átalakítanak. Az intézményvezető arra hívta fel a figyelmünket, hogy szigorú szabályoknak kell megfelelni. Ilyen például, hogy csak a földszinten kaphatnak helyet a csöppségek, közvetlen átjárást kell biztosítani a mosdóba, speciális bútorzatra és külön bejáratú udvarra is szükség van. A vezető szerint olyan szerencsés helyzetben vannak, hogy minimális átalakítás után minden előírásnak meg fognak felelni. Az átépítést a Szerencsi Városgazda Nonprofit Kft. dolgozói fogják elvégezni.

Kecskésné Nagy Edit hangsúlyozta, hogy a munkálatok semmiben nem fogják zavarni az intézményi életet, majd kitért arra, hogy az új csoportban maximum 14 fő lehet, ha viszont egy csöppség is két évnél fiatalabb, akkor ez a létszám 12-re csökken. A bölcsődét hároméves korig lehet igénybe venni, speciális esetekben ez kitolható még egy évvel. Az intézményvezető végezetül elmondta: a cél az, hogy egy modern, jól felszerelt szobával és szakképzett pedagógusi gárdával felvértezve várják az új csöppségeket.

A következő ovi és bölcsi csalogató időpontjai:

  • Gyárkerti épület: 2024. április 8; 09.30-11 óráig
  • Napsugár épület: 2024. április 9; 9.30-11 óráig
  • Bölcsőde: 2024. április 19; 10-11 óráig

Óvodai és bölcsődei beiratkozás (előjegyzés) a 2024/2025-ös nevelési évre:

  • Gyárkerti épület: 2024. április 22; 8-16 óráig
  • Napsugár épület: 2024. április 23; 8-16 óráig
  • Bölcsőde: 2024. április 24; 8-16 óráig
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.