Súlyemelés

A Hunyadi tornacsarnok ünnepélyes avatása után Koncz Ferenc polgármester nyitotta meg az eseményt, melyre hazánk keleti régióiból közel negyven ifjú sportoló érkezett Szerencsre.

A városvezető hangsúlyozta: büszke vagyok arra, hogy településünkön ilyen eredményes súlyemelő szakosztály működik. Azzal, hogy a kötelező sorkatonai szolgálat megszűnt hazánkban, még inkább kiemelt szerepet kap a sport – fogalmazott Koncz Ferenc, s örömét fejezte ki, hogy az átadott létesítményben ilyen színvonalas, országos versenynek adhat otthont városunk.Serdülő, valamint Kölyök I-II. kategóriákban léptek dobogóra a hazai súlyemelő utánpótlás reménységei.

A délutáni eredményhirdetésen kiderült, hogy a Szerencs VSE fiataljai közül Csipkés István (serdülő, 50 kg-os súlycsoport, 75 kg-os összteljesítmény) ezüstérmet szerzett. Takács Máté a legjobb kölyök korcsoportú versenyzőnek járó különdíjat vehette át.

Az érmeket Nyiri Tibor alpolgármester adta át.Réz Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Súlyemelő Szövetség alelnöke, a versenybizottság elnöke elégedett volt a fiatalok teljesítményével és örömmel szólt a remek szervezésről. – Szerencsés helyzetben voltunk, mert Fekete Diána és Morvai Zoltán kiválóan előkészítették a programot és büszkék vagyunk arra, hogy súlyemelő versennyel nyílt meg ez a szép csarnok – hangsúlyozta Réz Attila.

Fekete Diána is elégedetten szólt az eseményekről: jó érzés számunkra, hogy ilyen szép programot rendezhettünk – fogalmazott, majd a helyi súlyemelésről szólva megjegyezte: szakosztályunk az országos ranglista 13. helyén áll. Szeretnénk a létszámot bővíteni, első sorban utánpótlás korú fiatalokra számítunk, de szeretettel várjuk a mozogni vágyó felnőtteket is.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.