Az őszi évszak egyik népszerű zöldsége a sütőtök. Hazánkban is elterjedt, hogy a gyerekek október végén töklámpást készítenek. De a kreatív tökfaragás mellett, érdemes fogyasztani is belőle, hiszen a narancssárga zöldségnek számos jótékony hatása van. Egészséges, hiszen rengeteg vitamint tartalmaz, rákmegelőző és akár fogyhatunk is vele.

A homoktövis korunk egyik legértékesebb gyógynövénye, mely eredetileg egy a Himalája lejtőin termő növény. Vadon termő változata több mint ezer éve őshonos nemcsak Ázsia északi részén, hanem Európában a Duna deltától Finnországig, így Magyarországon is.

A GYERE® Programban ősszel a tej és a tejtermékek fontos étrendi szerepéről lesz szó. De mi van, ha a gyerek nem tudja meginni a tejet? Mit tehet ilyenkor a szülő, mivel pótolhatja a tejtermékekben lévő értékes tápanyagokat? 

Az orvosi zsálya őshazája Dél-Euópa, a Földközitenger, a dalmát tengerpart vidéke, a karsztos hegyvidék. Magyarországon nem őshonos, de megél az itthoni éghajlaton is, gyógynövényként termesztik, dísznövényként pedig kertekben, ültetik.

Már az orvostudomány atyja, Paracelsus is megállapította, hogy „a halál a belekben lakozik”. Azért nem kell megijedni ettől a kijelentéstől, de valóban érdemes odafigyelni az emésztőrendszerünkre

Európa talán legismertebb és legkedveltebb gyógynövénye az orvosi kamilla, amit számos házi praktika során alkalmazhatunk. Már az ókori egyiptomiak és görögök is felhasználták gyógyításra, a növény tiszteletét jelzi az is, hogy isteneiknek áldoztak vele.

Az édes íz szeretetét szinte már az anyatejjel magunkba szívjuk, így nem meglepő, hogy a kellemes ízélmény iránti vágy a legtöbb embernél megmarad egy életen át. Az életkor előrehaladtával az ízlelőbimbók száma csökken. Ezzel függ össze, hogy a gyerekek sokkal érzékenyebben reagálnak az ételek ízére.

További cikkeink...

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.