Aktuális

Fővárosi lakásvásárlást tervez? Budapesten képzeli el jövőjét? Az ingatlanpiacon még mindig uralkodik az a trend, mely szerint a fővárosi ingatlanok messzemenően többe kerülnek, mint a vidéki városokban kínáltak. Nem véletlen, hiszen Budapest minden korábbinál többféle lehetőséggel áll rendelkezésre. Legyen szó munkavállalásról, szórakozásról, tanulmányokról, minden korosztály megtalálhatja itt számítását. (x)

A startlak.hu információi azt mutatják, hogy a külső pesti kerületek iránt fokozott érdeklődés mutatkozik, hiszen ezeken a területeken rendszerint olcsóbban ingatlanhoz lehet jutni, mint a belvárosban, vagy a budai részeken. A panelek általában kedvezőbb áron elérhetőek, mint a családi házak, de ha szerencsénk van, akkor a mostanság nagyon divatos loft lakások között is találhatunk megfizethető árkategóriát. Lássuk, miért választják sokan még a magasabb árak ellenére is a budapesti ingatlanokat a vidék kínálta lehetőségek helyett!

1. Kiváló elhelyezkedési esélyek

Lakóhely választáskor az elsődleges szempont, amelyet mindenki fontosnak tart, az nem más, mint az elhelyezkedési lehetőségek. A főváros e tekintetben vezető helyet foglal el, hiszen korosztálytól, végzettségtől függetlenül sokféle állásajánlattal találkozni. A tapasztalatok szerint a munkabérek is magasabbak a vidéki városokban elérhetőeknél. Ugyan a viszonylagos közelségben fekvő Kecskeméten is remek lehetőségek adódnak, ám ez az ingatlanárakon is megmutatkozik.

Budapesten mindig is sokba kerültek a lakások, házak, így ezen kevésbé lepődik meg az ember, mint azon, ami például Kecskeméten észlelhető az elmúlt években. Ugyan Budapesten belül is sokat utazhatunk akkor, ha csak a lakóhelytől távoli kerületben sikerül munkát találni, de erre valljuk be-, már csak a nagyszámban jelen levő cégek, vállalatok kapcsán is kicsi az esély.

2. Oktatás

Tanulni sosem késő. Manapság minden korábbinál többen döntenek úgy, hogy munka mellett is továbbképzésen vesznek részt, új szakmát sajátítanak el, vagy arra törekednek, hogy megvalósítsák a több lábon állást. A felsőoktatási intézmények széles skálán vannak jelen a fővárosban, de a szakképzések is szép számmal elérhetőek akár a felnőttoktatásban is. A jövőt a jelenben építjük, éppen ezért érdemes olyan lakóhelyet választani, ahol az ilyen irányú fejlődésre is van mód, és nem kell sokat utazni, autózni csak azért, hogy egyáltalán találjunk megfelelő oktatási intézményt.

3. Szabadidős programok

Az élet nem csak a kötelességekről szól, így a szabadidős elfoglaltságok és az e téren rendelkezésre álló lehetőségek is mindenképpen figyelmet érdemelnek. Budapesten világszínvonalú fürdők, nívós éjszakai szórakozóhelyek, remek gasztronómia és történelmi nevezetességek várják a kikapcsolódni vágyókat. A kultúra és a különleges programok szerelmesei is megtalálhatják itt számításukat, ez pedig korosztálytól függetlenül vonzó.

4. Élet az ország szívében

Legyen bármilyen terveink is a jövőre vonatkozóan, Budapesten garantáltan megtalálni hozzá a lehetőségeket. Nem mindegy, hogy egy vidéki kisvárosból szeretnénk karriert építeni, ügyeket intézni, vagy például speciális igényeinket kielégíteni, vagy már eleve olyan helyen döntünk az ingatlanvásárlás mellett, ahol minden adott képességeink, lehetőségeink kibontakoztatásához.

5. Befektetési célú ingatlanvásárlás

Nem csak lakhatási céllal dönthetünk az ingatlanvásárlás mellett, hanem befektetési jelleggel is. Éppen a magas fővárosi ingatlanárak miatt a vásárlást nem mindenki engedheti meg magának. Nem véletlen, hogy az albérletek iránt fokozott érdeklődés mutatkozik. Fix havi bevételekre lehet szert tenni az ingatlan kiadással, így ha befektetésre váró összeggel rendelkezik, akkor az ingatlanvásárlás garantáltan kifizetődő megoldásnak számít.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.