Időjárás

A hét első felében még várható zápor, zivatar, de szerdától csökken a csapadék menyisége és erőteljes felmelegedés várható, akár 35 fok is lehet.

Hétfő: Délen, délkeleten több, másutt kevesebb lesz a felhő, északnyugaton néhol, másutt szórványosan valószínű zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás is lehet. Az északi, északkeleti szél megélénkül, elsősorban a Zemplén térségében meg is erősödhet. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet délután 27 és 31, késő este 22 és 26 fok között alakul.

Kedd: Túlnyomóan napos idő várható kevés gomolyfelhővel. Néhol zápor, zivatar előfordulhat. Az északkeleti szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között valószínű.

Szerda: Túlnyomóan derült, napos, csapadékmentes idő ígérkezik. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Csütörtök: Kezdetben derült, napos idő várható, majd délutántól átmenetileg megnövekszik a felhőzet. Nagyobb eséllyel északon, északkeleten szórványosan zápor, zivatar is előfordulhat. A nyugati, majd az északnyugatira forduló szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 35 fok között alakul.

Péntek: Alapvetően napos idő várható, keleten több, másutt kevesebb gomolyfelhővel. Egy-egy futó záporon kívül számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél gyakran megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Szombat: Gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Érdemi csapadék nem lesz. Az északi, északkeleti szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Vasárnap: Napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel. Számottevő csapadék nem várható. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között valószínű.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.