Időjárás

A szakadó eső szinte az egész országot elérte tegnap, Hajdú-Bihar megyében is tombolt a vihar. Olyannyira, hogy Debrecenben még egy tornádó is kialakult.

Szinte az egész országban tombolt a vihar, Hajdú-Bihar megyében pedig még tornádó is kialakult. Szerda délután nagyon sok tuba alakult ki, az egyik felhőtölcsér Debrecen mellett földet is ért, vagyis tornádó alakult ki.

„Először egyre csak növekedett, forgott, majd 1-2 perc alatt feloszlott. A kép nem adja vissza rendesen, de félelmetes volt...”

– nyilatkozta a Haon.hu-nak egyik olvasójuk.

Több megyében továbbra is zivatarokra, felhőszakadásra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mint veszélyjelzésükben többek között írták, csütörtökön napközben előreláthatólag délutánig, estig több megyében alakulhat ki viharos szél és kisebb méretű jég. Csütörtökön napközben előreláthatólag délutánig, estig a délkeleti megyékben alakulhat ki helyenként zivatar, viharos szél és kisebb méretű jég.

A heves esőzések ellenére jelenleg a Szerencsi-patak vízállása normális, nincs emelkedés.

Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése:

Csütörtök: Az Alföldön felszakadozik, átmenetileg csökken és gomolyossá válik a felhőzet, de másutt jobbára borult marad az ég. A Dunántúlon és az északi határ közelében még tartósan eshet az eső, de ott is egyre kevesebb helyen lesz jellemző. Ugyanakkor az Alföldön a déli, délutáni időszakban szórványosan alakul ki zápor, néhol zivatar. Az északi, északkeleti szél az Észak-Dunántúlon, valamint a Zemplén tágabb környezetében erős lesz, zivatarokban viharos széllökések is előfordulhatnak. A csúcshőmérséklet a Dunántúlon 12 és 17, keletebbre 15 és 23 fok között valószínű. Késő estére 10 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Péntek: Többnyire erősen vagy közepesen felhős lesz az ég, a legtöbb napsütés északnyugaton, a legkevesebb délkeleten várható. Északnyugaton legfeljebb néhol, délkelet felé haladva növekvő eséllyel valószínű eső, zápor, keleten egy-egy zivatar is lehet. Az északi szél helyenként erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között várható.

Szombat: Az ország déli, délkeleti felén többnyire erősen vagy közepesen lesz az ég, és több helyen várható eső, zápor, egy-egy zivatar, északabbra több napsütésre van kilátás, és csak helyenként valószínű csapadék. Az északkeleti, északi szél élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 25 fok között várható.

Vasárnap: Napos időre számíthatunk, majd egyre erősebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és több helyen alakul ki zápor, zivatar. Az északkeleti szél élénk vagy erős lesz, zivatarok környezetében a szél viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.