Időjárás

A nyári hőséget a hét közepén frissítő záporok csillapítják az ország egyes részein.

Kedd: Több órára kisüt a nap, de az északi, északnyugati megyékben már több felhő lesz az égen. Elsősorban északkeleten, illetve a Dunántúl északnyugati, nyugati részén alakulhat ki helyenként záporeső, zivatar. Hevesebb zivatarokban jégeső sem kizárt. Az északnyugati, északi szél megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A hőmérséklet délután 28 és 35 fok között valószínű. Késő estére 23 és 28 fok közé hűl le a levegő.

Szerda: Napos időre számíthatunk többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Napközben inkább csak délen és nyugaton alakulhat ki néhol zápor, zivatar. Az élénk, néhol erős északi szél mérséklődik, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

Csütörtök: Nagyrészt napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel, elsősorban délnyugaton, nyugaton lehet helyenként zápor, zivatar. Mérsékelt marad az északias szél, de zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

Péntek: Napos időre számíthatunk többnyire kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű. A délnyugati szelet többfelé élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű.

Szombat: A gomoly- és fátyolfelhők mellett több-kevesebb napsütés várható, szórványosan alakulhat ki néhol zápor, zivatar. Az északnyugatira forduló szél többfelé megerősödik. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között valószínű.

Vasárnap: Csökken a felhőzet, napközben gomolyfelhős, napos idő lesz. Főként délen és keleten várható zápor, néhol zivatar. Az északnyugati, nyugati szél több helyen megerősödik, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.