Időjárás

Nappal és éjszaka is drasztikus változásokra kell számítani a héten. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű.

Hétfő: Eleinte változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütés valószínű, néhol eső, zápor előfordulhat, majd délnyugat felől fokozatosan megnövekszik a magasszintű felhőzet, amely a Dunántúl délnyugati felén meg is vastagszik, és ott késő délutántól elered az eső. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A hőmérséklet délután 23 és 28, késő este 16 és 21 fok között valószínű.

Kedd: Éjszaka észak felől szakadozik, csökken a felhőzet, napközben változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Napközben főként délen és nyugaton valószínű eső, zápor. Az északi, északnyugati szél erős, kis területen viharos lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.

Szerda: Északon több, délen kevesebb lesz a felhő, legfeljebb néhol alakulhat ki kisebb eső, zápor. Az északi, északnyugati szelet élénk vagy erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között valószínű.

Csütörtök: Közepesen felhős égre, többórás napsütésre számíthatunk, inkább csak északon, északkeleten alakulhat ki néhol zápor. Az északnyugati szél helyenként megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul, de a jellemzően hideg helyeken pár fokkal hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.

Péntek: Eleinte kevés lesz a felhő, majd nyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és egyre több helyen várható eső, zápor. A szél előbb változó irányú, majd délies lesz, és megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű.

Szombat: Eleinte erősen felhős lesz az ég, majd nyugat felől felszakadozik, gomolyosodik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. A szél északnyugatira fordul, és megélénkül, de zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között valószínű.

Vasárnap: Változóan felhős lesz az ég, szórványosan valószínű záporeső. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.