Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú erőjelezése szerint kedden egy újabb hidegfront éri el hazánkat.

Kedden a dunántúl nagy részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, a felhősebb terület határa egészen a Duna-Tisza közéig elnyúlik majd. Legfeljebb kisebb eső, zápor várható, délnyugaton az ég is megdörrenhet. Keletebbre napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Délutántól a Tiszántúlon alakulhat ki zápor, zivatar, a keleti határszél mentén egy-egy hevesebb zivatar is besodródhat. A szél egyre nagyobb területen fordul északnyugatira, és erősödik meg. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 28 fok között alakul, nyugaton, északnyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten a melegebb az idő. Késő estére 9, 18 fokra hűl le a levegő.

Szerdán túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, csak a Kisalföldön élénkülhet meg a délies szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Csütörtökön többnyire gyengén felhős, napos időre van kilátás, majd a délután második felében északnyugat felől növekedni kezd a felhőzet, és a Dunántúl északi és nyugati részén zápor, zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szelet nagy területen élénk lökések kísérik. Zivatar környezetében a szél megerősödhet, viharossá fokozódhat. A hőmérséklet minimuma 6 és 12, a maximuma 20 és 25 fok között alakul.

Pénteken éjszaka északnyugat felől mindenütt beborul, majd reggelre a Dunántúl nagy részén már ki is derül az ég. Éjjel csapadékzóna vonul kelet felé: többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. A zárt felhőzet és a csapadék délelőtt kelet felé tovább vonul, mögötte gomolyfelhős, napos idő alakul ki. Megélénkül, többfelé megerősödik az északnyugati, északi szél. Zivatar térségében viharos széllökésekre is számítani kell. A hajnali 7, 14 fokról 16 és 21 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, szórványosan valószínű zápor, zivatar. Az északias szél sokfelé megélénkül, zivatarban viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 22 fok között várható.

Vasárnap közepesen vagy erősen felhős idő a legvalószínűbb, elszórtan fordulhat elő záporeső, zivatar. Az északias szelet élénk lökések kísérik. Hajnalban 6, 12, a délutáni órákban 16, 22 fok lesz a jellemző.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.