Időjárás

A héten folytatódik az enyhe, de változékony őszi időjárás, szerdán és pénteken több helyen is előfordulhat eső, a szél pedig többnyire élénk, olykor viharos lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséb.

Kedden keleten, délkeleten még fátyolfelhős, szűrt napsütéses idő várható, de nyugat felől ott is megvastagszik a felhőzet. Nyugaton és északon egyre többfelé várható eső, zápor. A délnyugati szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. Késő estére 12 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán általában közepesen, itt-ott erősen felhős időre számíthatunk, és reggel, kora délelőtt északon még többfelé, majd délután már csak elvétve alakulhat ki gyenge zápor. A Dunántúlon egy-egy zivatar is lehet. A nyugati, északnyugati, a Tiszántúlon a délnyugati szél eleinte élénk, helyenként erős lesz, majd mérséklődik. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 15 és 22 fok között valószínű, délkeleten várható a magasabb érték.

Csütörtökön nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, általában többórás (szűrt) napsütés valószínű, majd éjjel beborul az ég. Szórványosan fordulhat elő időszakos eső, záporeső, délen zivatar is lehet. A délnyugati, nyugati szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Hajnalra általában 9 és 14 fok közé hűl le a levegő, de néhol ennél hűvösebb is lehet. Délutánra 15 és 23 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északkeleten lesz a hűvösebb, délen az enyhébb idő.

Pénteken borult lesz az ég, inkább csak délután csökken határozottan a felhőzet nyugat felől. Országszerte valószínű tartós eső, nagy területen várható kiadós mennyiségű csapadék. Délután nyugat felől csökken a csapadékhajlam. A déli, délnyugati szél átmenetileg nyugatira, északnyugatira fordul, többször megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 10 és 16 fok között alakul, de az Északi-középhegységben ennél hűvösebb is lehet. A maximum-hőmérséklet nagyrészt 12 és 17 fok között valószínű, de a déli, délkeleti megyékben akár ennél melegebb is előfordulhat.

Szombaton változóan, időszakosan erősen felhős időre számíthatunk általában többórás napsütéssel. Szórványosan előfordulhat időszakos eső, zápor. Több helyen megélénkül, néhol időnként megerősödhet a déli, délnyugati, átmenetileg nyugati szél. A minimum-hőmérséklet 4 és 9, a csúcsérték 15 és 21 fok között alakul.

Vasárnap a kialakuló köd és rétegfelhőzet a szélvédett részeken tartósan megmaradhat, másutt jellemzően napos idő várható kevés felhővel. Számottevő csapadék nem valószínű, mindössze a borult, ködös részeken lehet szitálás. A déli, délnyugati szelet többfelé élénk, néhol időnként erős lökések kísérik, de lesznek tájak, ahol gyenge marad a keleties légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 16 és 22 fok között várható, de a tartósan borult részeken hűvösebb marad az idő.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.