Időjárás

Megjött a legújabb időjárás előrejelzés a hétre, az első napokban fázni fogunk, péntekre ismét visszatér a meleg és az ország egyes helyein akár 25 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet.

Kedden a pára- és ködfoltok feloszlását követően napos, fátyolfelhős idő várható, néhol gomolyfelhők is képződhetnek, délután északnyugat felől átmenetileg megvastagszik a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A délnyugati szél a Fertő térségében megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 15 fok között alakul. Késő estére -1 és +8 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán a pára- és ködfoltok feloszlása után jobbára napos idő várható, majd a délelőtti óráktól délnyugat felől fátyolfelhőzet sodródik fölénk, amely a esti óráktól kezdve fokozatosan megvastagszik. Csapadék nem valószínű. A délies szél a Fertő térségében megerősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15, 16 fok között alakul.

Csütörtökön többnyire erősen felhős lesz az ég, de napközben átmenetileg kevesebb felhő is lehet az égen. Több helyen alakulhat ki eső, zápor. A csapadék esélye északkeleten a legnagyobb, délnyugaton a legkisebb. Megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 5 és 10 fok között, a hazánk északkeleti harmadában 5 fok alatt alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 15 és 23, északkeleten 10 és 15 fok között valószínű.

Pénteken általában közepesen vagy erősen felhős idő valószínű, és helyenként előfordulhat eső, zápor, egy-egy helyen zivatar sem kizárt. A déli, délnyugati szelet többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11, 16 fok között, Északkelet-Magyarországon 10 fok alatt alakul. A csúcshőmérséklet többnyire 18 és 23, az ország északkeleti harmadán 15, 18 fok között valószínű, ugyanakkor 24, 27 fok is lehet.

Szombaton közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, és többfelé várható, eső, zápor, helyenként zivatar. Sokfelé lesz erős a déli, délnyugati szél, de helyenként viharos széllökések is előfordulhatnak. A minimum-hőmérséklet többnyire 15 és 22, északkeleten 10, 15 fok között alakul. A csúcsérték 17 és 25 fok között valószínű.

Vasárnap szintén közepesen vagy erősen felhős idő lesz a jellemző, és szórványosan valószínű eső, zápor, néhol esetleg zivatar. A délnyugati szél időnként megélénkül. Hajnalban általában 10, 15 fok lesz, de a szélvédett, kevésbé felhős tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A délutáni órákban 17, 24 fokra számíthatunk.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.