Időjárás

Az idei időjárás meglehetősen enyhe volt, és bár Márton nap környékén a régi adatok szerint már fagyni szokott, most enyhe napokra számíthattunk. A következő hetekben azonban lassan beköszöntenek a mínuszok. 

Kedden általában erősen felhős vagy borult idő várható, csak kevés helyen lehetnek átmeneti vékonyodások, szakadozások a felhőzetben. A csapadékzóna leginkább az ország déli, délnyugati harmadát, felét érinti, főként a Dél-Dunántúlon helyenként kiadós mennyiség is eshet. Az északira, északkeletire forduló szél néhol megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul. Késő estére 2 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szerdán a reggeli felhőzet-csökkenést követően túlnyomóan napos idő, de főleg a középső országrészben húzódó összeáramlás mentén erősen felhős vidékek is lehetnek. Csapadék napközben már általában nem lesz, de középső országrészben előfordulhat egy-egy zápor, hózápor. Az északi szél sokfelé megerősödik, helyenként viharos lökések is várhatók. Kora délután 3, 11 fok lesz.

Csütörtökön északon változóan felhős idő valószínű, több-kevesebb napsütéssel, délen fátyolfelhős, napos idő valószínű. Csapadék nem lesz. Sokfelé megélénkül, néhol megerősödik a nyugati, délnyugati szél. Hajnalban döntően -5, -1 fok várható, de a fagyzugokban -8, -6 fok is lehet. Délutánra 3, 9 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken jobbára erősen felhős lehet az ég, és elszórtan lehet eső, zápor. Halmazállapot-váltásra inkább csak este az északi hegyekben van esély. A nyugatias szél az ország északi, északkeleti felén megerősödik, ott több helyen viharossá is fokozódik. Délen mérsékelt marad a légmozgás. A hajnali -3, +5 fokról 5 és 12 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Szombaton általában közepesen, illetve erősen felhős időre van kilátás, elszórtan valószínű vegyes záporos csapadék. Az északnyugati szél nagy területen viharossá fokozódik. A minimum-hőmérséklet -3, +3, a maximum 3, 7 fok között valószínű.

Vasárnap közepesen, illetve erősen felhős ég lesz a jellemző. Inkább csak helyenként lehet gyenge vegyes záporos csapadék. A déli, majd a nyugatira forduló szelet sokfelé élénk, illetve erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és -1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.