Kézilabda

A Kulcsár Anita Sportcsarnokban március 3-án a szerencsi kézis lányok a tabellát jelenleg is vezető Miskolci VSE gárdáját fogadták. A találkozót a vendégek nyerték 28-31 (16-13) arányban.

A tavaszi forduló első mérkőzését izgatottan várták az SZVSE játékosai, hiszen közel három hónapja léptek utoljára pályára tétmérkőzésen. A hazai csapat részére nem indult jól a kezdés, hiszen a vendégek már az első percekben jelentős előnyre tettek szert. A 18. percre a szerencsiek beérték pontban a fekete mezes miskolciakat és innentől kezdve egészen a szünetig uralták a mérkőzést. A csapatok 16-13-as hazai vezetésnél mentek pihenőre.

A második félidőt az elsőhöz hasonlóan a miskolciak kapták el jobban. A fekete mezes lányok sorra dobták a gólokat, amire a szerencsiek nem igazán tudtak reagálni, így a 49. percre már 7 pontos hátrányba kerültek. Ekkor azonban a zöld mezes lányok rákapcsoltak és az 59. percre egy gólra megközelítették a miskolciakat. Az utolsó percekben egy nem várt kiállítást követően a fekete mezesek emberfölénybe kerültek, és ezt kihasználva végül győzelmet arattak. Az eredményt nagyban befolyásolta, hogy tíz büntetődobásból csupán három volt sikeres a szerencsieknél. Konyári Kinga és Czakó Eszter támadó játéka viszont mindenképpen dicséretre méltó. „A lecke csak akkor tanulságos, ha okolunk belőle. Tudjuk, reálisan a második hely megszerzése lehet a célunk, de azért is a végsőkig kell majd küzdenünk. Nem követhetnek el sem a játékosok, sem az edzők ilyen mértékű hibát a következő mérkőzéseken” – olvasható a csapat közösségi oldalán.

A B-A-Z Vármegyei Női Felnőtt Kézilabda 12. forduló végeredménye 28-31 (16-13).

A Szerencs VSE színeiben: Konyári Kinga 9 gólt, Konyári Vivien 4, Katona Krisztina 4, Czakó Eszter szintén 4, Katona Petra 3, Madarász Rebeka 3, Horváth Luca 1 találatot szerzett. A szerencsi lányok jelenleg 12 ponttal a tabella 3. helyén állnak, amit a Miskolci VSE vezet 20 ponttal.

  • Galéria:
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.